هوش مصنوعی
هوش مصنوعی یکی از قدیمیترین دستاوردهای دنیای فناوری محسوب میشود که امروزه نقش مهمی در زندگی تمامی کاربران جهان دارد. با شنیدن یا خواندن اصطلاح هوش مصنوعی، تصاویر و اصوات گوناگونی در ذهن ما شکل میگیرد. هوش مصنوعی امروزه در ذهن و فکر بسیار از ما کاربران دنیای فناوری جا خوش کرده است و تا آیندهی نامعلوم هم جزوی از زندگی ما خواهد بود. همیار و همکاری که شاید آیندهای روشن و شاید ویرانهای برای ما بسازد.
در علوم کامپیوتر، هوش مصنوعی یا هوش ماشینی به هوشمندی گفته میشود که از هرنوع ماشین (و نه انسان) بهدست بیاید. کتابهای مرجع در حوزهی هوش مصنوعی، این علم را دانش مطالعهی کارگزارهای هوشمند میدانند که چنین تعریف میشوند: «هر دستگاهی که توانایی درک محیط و فعالیت با حداکثر شانس موفقیت را داشته باشد». درمجموع اصطلاح هوش مصنوعی برای توصیف ماشینها یا کامپیوترهایی بهکار میرود که فعالیتهای شناختی وابسته به ذهن انسان را بهخوبی انجام دهند. ازمیان فعالیتهای مهم شناختی میتوان به «یادگیری» و «حل مسئله» اشاره کرد.
فعالیتهایی که در دستهی فعالیتهای هوشمندانهی ماشینی قرار میگیرند، بهمرور زمان تغییر میکنند و درواقع با توانمندتر شدن ماشینها، برخی فعالیتها دیگر لزوما هوشمندانه نیستند. تئوری تسلر در تعریف هوش مصنوعی میگوید هر دستاوردی که تاکنون انجام نشده باشد، هوش مصنوعی نام میگیرد. درنتیجه امروزه انجام فعالیتهایی همچون تشخیص کاراکتر دیگر یک ماشین را هوشمند نمیکنند. در دنیای مدرن، وظایف پیچیدهتری همچون تشخیص صحبتهای انسان، رقابت در بازیهای استراتژیک همچون شطرنج و گو و هدایت خودکار ماشینها، هوشمندی واقعی را در کامپیوترها تعریف میکنند.
انواع هوش مصنوعی
از آنجایی که هوش مصنوعی زمینههای فعالیت گستردهای در تمامی رشتهها دارد بنابراین هوش مصنوعی را در سطح بالا میتوان به دو دسته “هوش مصنوعی محدود” و “هوش مصنوعی عمومی” تقسیم میکرد.
هوش مصنوعی محدود:
هوش مصنوعی مخصوص انجام کارهای خاص را هوش مصنوعی محدود مینامند. به عنوان مثال میتوان به کاربردهای زیاد این دسته از هوش مصنوعی در زمینههای پزشکی مانند تشخیص سرطان، تشخیص تومور و … که میتواند کمک زیادی به رادیولوژیستها کند، اشاره نمود.
هوش مصنوعی عمومی:
هوش عمومی مصنوعی تفاوتهای عمدهای با نوع محدود دارد. چنین سبکی از هوشمندی میتواند رفتارهایی بسیار شبیه به انسان را از خود نشان دهد. درواقع هوش عمومی، انعطافپذیری بیشتری داشته و امکان یادگیری مهارت برای انجام دادن وظایف بسیار متنوع را دارد. بنابراین هوش مصنوعی عمومی را نمیتوان به یک کار خاص نسبت داد.
انواع شاخههای هوش مصنوعی
یادگیری ماشین
شبکههای عصبی
یادگیری عمیق
سیتمهای خبره
بینایی ماشین
پردازش زبانهای طبیعی
الگوریتمهای تکاملی
# هوش مصنوعی
دیدگاه خود را بیان کنید :